Parròquia Puríssima Concepció
Quart de Poblet - Valencia
18AGO 2019
CONGRÉS NACIONAL DE LAICS / TROBADA PREPARATÒRIA DIOCESANA


La fase diocesana del Congrés nacional de Laics que se celebrarà a Madrid en 2020, comporta una fase prèvia que se celebrarà a València el proper 9 de novembre amb un Congrés Diocesà de Laics.

La seua celebració "permetrà recollir les reflexions dels grups i dur a terme una síntesi d'aportacions que serviran de referència per a l'elaboració dels documents necessaris a desenvolupar durant els dies 14 al 16 de febrer 2020.

La Conferència Episcopal Espanyola (CEE) ha elaborat un document-qüestionari: "Un laïcat en acció", com a preparació d'aquesta fase diocesana del Congrés de Laics de 2020 anomenat "Poble de Déu en Eixida". Aquest qüestionari, seguint les afirmacions del bisbe Salinas, "està pensat per a treballar-lo en grups de joves, famílies, catequistes, professors de religió, Càritas, germandats i confraries, moviments i associacions". 

Després de la seua celebració a nivell estatal, es durà a terme una tercera etapa, novament a nivell diocesà, perquè a la llum de tot l'escoltat i compartit, es puguen prendre decisions, triar propostes i fer-les realitat per impulsar la missió dels laics.

És necessari un laïcat responsable per al segle XXI.