Parròquia Puríssima Concepció
Quart de Poblet - Valencia
05ABR 2016
CONCERT DE CAMPANES EN QUART DE POBLET, EN LA NOSTRA PARRÒQUIA


Coincidint amb la festa de la nostra parròquia, la Puríssima Concepció, i organitzat pel Museu Comarcal de l'Horta Sud, es va realitzar un concert de campanes al campanar de l'Església Parroquial el Dissabte 12 de Decembre.
El concert de campanes és una activitat que organitza el Museu Comarcal de l’Horta Sud des de fa alguns anys, promou la conservació i difusió del patrimoni cultural de la comarca. Cada any, en Desembre, el Museu organitza el concert de campanes en municipis de l’Horta, i al 2015 Quart de Poblet i la Parròquia de la Puríssima Concepció han sigut els anfitrions.
L’objectiu del concert és donar a conèixer i recuperar els tocs tradicionals. La vida al nostre poble girava al voltant de la nostra església parroquial. L'únic rellotge que hi havia era el sol, les campanes eren un instrument fonamental i vital per als nostres veïns. Amb les campanes la gent reconeixia els tocs i els interpretava: Missa, festa, processó o enterro…. el so de les campanes s’escoltava per tot el poble, avisant i congregant, anunciant les hores del dia. 
El concert va ser manual i a càrrec del Gremi de Campaners de la Catedral de València.
 
EN ESTE ENLLAÇ PODEU ENTRAR EN EL NOSTRE CANAL DE YOUTUBE I GAUDIR DEL CONCERT